(ВІДЕО) Навчання, злагодження та бойове загартування - шлях воїна-прикордонника Олександра

НАЗАД
04 квiтня 2024 14:03

Хмельничанин Олександр з початком широкомасштабного збройного вторгнення рф мобілізувався до Держприкордонслужби України.

Чоловік розпочинав свій бойовий шлях не маючи жодного військового досвіду, адже займався до цього лише мирною працею. Дві ротації на фронт та постійні навчання й ось вже Олександр вправний військовослужбовець, який наразі у складі прикордонної комендатури швидкого реагування Волинського прикордонного загону разом з побратимами тримає оборону на Донецькому напрямку.

«Потрапив до прикордонної комендатури швидкого реагування, потім пройшов тиждень навчання й склав Військову присягу. Далі ще три тижні навчання й поїхали на фронт», – пригадує початок служби Олександр.

Найбільш пам’ятним для кожного військовослужбовця є перший бій, Олександр своє бойове хрещення пройшов на Вугледарському напрямку. «Найбільше запам’яталося коли між нашими позиціями намагалися пролізти росіяни – зав’язався бій. І от пішла дійсно серйозна перестрілка, кулі летіли над головою, чутно було їх свист. Тоді це для мене було страшно, – сказав прикордонник й додав: – А потім вже якось призвичаївся».

Між ротаціями в район активних бойових дій особовий склад прикордонного підрозділу постійно проходить навчання та злагодження. Так, зокрема Олександр, опановував тактику країн НАТО у Великій Британії. «Навчання дає загартування для військовослужбовця», – підсумував заходи підготовки військовослужбовець.

Олександр розповідає, що наразі ворог постійно веде активні наступальні дії й протистояти загарбникам доводиться у ближньому бою. Під час відбиття одного зі штурмів прикордонник координував дії побратимів та споряджав магазини набоями. «У нас там була така місцевість, де був рівчак й труба. Не було видно як вони підходять по рову, але ми контролювали вихід з труби, з якої вони вилазили й постійно туди вели вогонь», – зазначив боєць.

Для себе Олександр основною перевагою служби в прикордонній комендатурі швидкого реагування визначає ротаційний режим виконання завдань в зоні бойових дій. «Мені здається, що служба у прикордонників набагато краща. У нас ротація часто проходить, тобто три місяці ми відвоювали й приїхали додому», – каже військовослужбовець.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси